Efterårsprogram 2023


Fredag den 29. september kl. 19.30. Foredrag om ”Spændende fund med Skyggekort (Lidar).” ved amatørarkæolog Jens Kristian Nielsen.
Mange har nok set i Tv udsendelser eller i artikler, hvordan man finder store ukendte junglebyer og templer med brug af skyggekort eller Lidar kort i sydamerikanske jungler eller ørkenbyer m.m. i Egypten.
Men at man også i lille Danmark kan lave fantastiske fund med samme metode, er for de fleste ukendt. Jeg vil gennemgå lidt om teknikken og en del af mine fund; Ukendte borge, voldsteder, nauster, pinseboder, gravhøje m.m.

Mandag den 9. oktober kl. 19.00 studiekreds.
Studiekredsen kommer til at handle om begravelser. Emnet bliver afgrænset ved studiekredsens første møde. Studiekredsen aftaler desuden et museumsbesøg passende til temaet begravelser.

Søndag den 29. oktober tur til Mosegaarden i Værløse.
Vi besøger Mosegaarden i Værløse. Formanden for Furesø Arkæologigruppe Niels Bødker Thomsen tager imod os og vil guide os gennem udstillingen. Efterfølgende vil der være kaffe og kage for en tyver og hyggeligt samvær i den tilstødende bygning. Vi mødes på Frieboeshvile kl. 13.00. Tilmelding til formanden på mail eller telefon. Kommer du i bil, giv da venligst besked om, hvor mange uden bil du kan have plads til.

Mandag den 30. oktober kl. 19:00 studiekreds.

Fredag den 3. november kl. 19.30 foredrag Afventer

Mandag den 20. november kl.19.00 studiekreds.

Fredag den 24. november kl. 19.30 foredrag ved arkæolog, cand.phil. Jeppe Boel Jepsen om Hundehoveder og helgener -hedenske guder eller gud som hedning.
Jeppe Boel Jepsen skriver:
Fokus har længe ligget på at tolke fund af gudefigurer ud fra Eddaerne, som rene skandinaviske. Men fakta er, at efter 350 e.Kr., så er den kristne kunst dominerende i Europa. Selv blandt hedningerne i vores høje nord, er det bare alt for ofte overset. I flere hundrede år, før Haralds trosskifte, har kristendommen og de mange symboler været kendt i Skandinavien. Kom og hør om helgener og valkyrier, og græske gudinder blandt barbarerne. -Og nej, det er IKKE Odin, som er på Jellingstenen!

Lørdag den 9. december julemøde.
Formanden har vagt og inviterer til det traditionelle julemøde med gløgg og æbleskiver. Har du tid midt i juletravlheden, så kig forbi Frieboeshvile. Fra kl.13 har formanden varmet op under gløggen og lunet æbleskiver i ovnen. Vi evaluerer året, der gik. Kom med gode ideer/ønsker til foredragsemner samt forslag til mål for ture.

Mandag den 11. december kl. 19:00 studiekreds.